Shaped and outgrown

Willem Twee kunstruimte en kunstenaarsinitiatief Ongekend brengen kunstwerken bij elkaar van 14 kunstenaars die de afgelopen vijf jaar afstudeerden aan de St. Joost School of Art & Design in ‘s-Hertogenbosch. Sommigen komen vers van de academie en tonen hun afstudeerwerk. Anderen hebben zich sinds hun afstuderen een hele andere kant uit ontwikkeld en tonen hun nieuwe werk voor het eerst. De werken in ‘Shaped and Outgrown’ variëren sterk in medium, materiaal en thematiek. In verscheidenheid verenigd geven ze een indruk van de diversiteit aan kunstenaars die op dezelfde plek hun kunstenaarschap startte.

Keke van de Ven studeerde in 2017 af met een ruimtelijke installatie van textiel. In hun werk richt Van de Ven zich op de waarde van subjectiviteit en het horen van en luisteren naar verschillende stemmen en verhalen. Naast hun ruimtelijke werk stelt Keke sinds begin 2019 het experimentele kunsttijdschrift ARTless samen, waarvan in september het 16e nummer verschijnt. Voor elk nummer gaat hen een samenwerking aan met een andere maker, waardoor elke editie een andere invulling en thematiek heeft. In de tentoonstelling worden alle nummers gepresenteerd en tevens verkocht. Op zondag 19 september geeft Van de Ven als onderdeel van haar werk een workshop ‘Make Your Own Zine’. Van de Ven werkte samen met Evi van der Kant, Hemaseh Manawi Rad, Janneke Sars, Lai-yan Cheng, Ans Verdijk, Yael Keijzer, Malou Rutten, Lucia Koevoets, Jeanine Vloemans, Joia van de Ven, Ilse van den Dungen, Dorina Kappatos, Lola Safari, Maybe Boozegeoisie en Malou van Doormaal.