Artless #7

Tussen kunst & cult 

Artless is een kunsttijdschrift met de focus op samenwerken en experiment. In elk bimester gaat de initiator Keke van den Ven een samenwerking aan met een andere creatieve. Uit deze samenwerking ontstaat een unieke invulling van het tijdschrift met een wisselend thema of concept.

Iedereen kijkt anders terug op zijn tijd op de kunstacademie, was je als een vis in het water of paste je er nooit echt tussen? Keke van de Ven en Malou Rutten keken voor deze issue terug op hun tijd op de academie, gedeelde ervaringen waren uitgangspunt voor uitgewisselde verhalen en inspiratie. De kunstaccademie is een vreemde wereld met eigen gebruiken, kleding, taal, esthetiek en ongeschreven regels. De buitenwereld begrijpt er niet veel van en in sommige opzichten kan je het als een soort sekte of cult zien, of in ieder geval een groep of subcultuur. Want hoewel je al twee jaar bevrijd bent van beoordelingen en stress, vraagt het nieuwe meisje achter de toonbank van de kunstenaarsbenodigdheden winkel je trouw om je ArtEZ of Sint Joost studentenpas. Hoe ze van je verleden weet? “Geen idee iets met je haar ofzo??”

Blijf op de hoogte van Artless via instagram @artlessmagazine

Lees Artless#7: issuu.com/artlessmag/artless7